Son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız bu sözcükler ilerleyen teknolojiyle hayatımıza giren yeni ürünlerdir. Ancak pek tabii teknoloji akıllanırken insanoğlu onu öğrenme aşamasında bazı kafa karışıklıkları yaşıyor. Google TV ve Android TV arasındaki farklar nelerdir konusu da bunlardan biri. Daha fazla kafa karışıklığına mahal vermemek için konuya hemen açıklık getirelim.
Çeşitli versiyonlardaki teknolojik ortamlarda karşılaşabileceğimiz Android, güncel bir işletim sistemidir. Başta cep telefonları olmak üzere televizyon, tablet, saat, araba ve benzeri birçok yerde karşımıza çıkar. Android TV, bu işletim sistemi üzerinde yapılandırılmış bir medya arayüzüdür.
Google TV de Android işletim sistemini kullanır ve hemen hemen aynı biçimde çalışır. Bir başka deyişle Google TV farklı android izleme uygulamalarını aynı anda tarayarak tek bir uygulama kullanıyormuşçasına, kişiselleştirilmiş listeler oluşturmanıza olanak tanıyan bir arayüzdür.
Android televizyonlarda yüklenmiş olan veya aboneliğiniz bulunan her bir uygulamaya ayrı ayrı bağlanarak içerikleri tarayabilirsiniz. Google televizyon ise, tüm bu uygulamaları, aradığınız içeriğe göre sizin için aynı anda tarar ve bir arada sunar.
Daha açıklayıcı olabilmek için konu başlıklarını tek tek ele alalım!
İnternet kullanıcıları artık kullandıkları tüm araçlarda medyaya ulaşmak istiyor. Cep telefonundan tablete arabadan saate kadar her an birbiriyle ilişkilendirilebilir bir medya teknolojisi ihtiyacı ortaya çıkıyor.
Google TV işte bu ihtiyacı karşılamak üzere 2020 yılında kullanıcıların hizmetine sunuldu. Bu şekilde, cep telefonu veya tabletten, televizyonda izlenmesi planlanan tüm öğeleri yönetmek mümkün. Bu uygulama ayrıca kullandığınız cihazlar yoluyla geçmiş izleme alışkanlıklarınızı tarayarak öneriler sunuyor.
Google Android TV çocukları olanlar için de son derece kullanışlı. Bu uygulamada Family Link uygulamasıyla birlikte çocuklara özel bir izlenecekler listesi ayrıca zaman sınırlandırması özelliği bulunuyor.
Google TV, TechRadar 2021 seçmelerinde “En İyi Akıllı TV Platformu” ödülünü kazandığını da belirtmek isteriz.
Google TV farklı televizyon programları ve filmleri kullanıcılar için kişiselleştirilmiş tek bir menüde gruplandırır ve listeler. Temelde farklı uygulama paketleri üzerinden izlenebilen her şeyi birleştirir ve aradığınız benzer içeriklere yönlendirir. Android Smart TV denince akla ilk gelen bu uygulamanın nasıl çalıştığını inceleyelim;
- Google TV içeren bir Google Chromecast geleneksel bir medya izleme arayüzüdür.
- Chromecast, Google Cast teknolojisini kullanarak mobil cihazları veya bilgisayarları uzaktan kumanda gibi kullanır.
- Google TV ayrıca, tam donanımlı bir Google Asistan menüsüne sahip olan tüm cihazlarla uyumlu biçimde çalışır. Bu, hoparlörü kontrol ederek Google Android Smart TV’yi, komutlar vermek yoluyla yönetebileceğiniz anlamına geliyor. Sesli komutlarla listelerdeki oynatma tercihlerini, açma kapamayı, farklı uygulamalara geçişi de kumanda olmaksızın kontrol etmek mümkün.
Aynı işletim sistemini kullanan Google Android TV ve Android TV arasındaki farklar;
- Android TV uygulamalara odaklanırken Google TV içeriğe odaklanıyor.
- Google TV birden fazla kullanıcı profiline olanak sağlıyor. Ayrıca çocuk profili oluşturmak mümkün.
- Her iki uygulama da ışık, kamera, hoparlör gibi akıllı ev cihazlarının kullanımına elverişli yapıda.
- Google Android televizyonlarda canlı TV sekmesi sayesinde, Youtube TV, Philo TV, Sling TV gibi sağlayıcılardan gelen aktif yayınları tek bir ön izleme ekranında görmek mümkün.
- Her iki uygulamada da Google’ın bulut oyun hizmeti aracılığıyla video oyunu yüklenebilir ve oynanabilir.
Güncel teknolojilerle ilgili ihtiyaçlarınızı Sunny’nin sunduğu seçeneklerle zenginleştirebilir; Bu teknoloji senin için. Android Televizyonlar hakkında daha detaylı bilgiyi Sunny teknoloji danışmanlarından talep edebilirsiniz.